Over ons

Misset Uitgeverij is de meest toonaangevende uitgeverij in de agrarische sector. De naam ‘Misset’ is zeer bekend in zowel de uitgeverswereld als in de land- en tuinbouw. In 1873 begon Cornelis Misset uit Haarlem een drukkerij in Doetinchem en sinds 1879 werd het ook een uitgeverij. Sindsdien groeide het aantal vakbladtitels enorm.

In 1915 werd de eerste ‘Boerderij’ uitgegeven. Toen nog een krant van enkele pagina’s, later een van de meest invloedrijke mediamerken voor de landbouwsector. Een vakblad dat dus al meer dan 100 jaar bestaat.

In de loop der jaren werden er meerdere nationale en internationale vaktitels toegevoegd aan het agrarische portfolio. Eind jaren negentig veranderde de naam Misset in Elsevier bedrijfsinformatie. Later werd dit Reed Business Information.

Per 1 januari 2019 is het agrarische portfolio van Reed Business Information door RELX verkocht aan een nieuw opgerichte onderneming genaamd Doorakkeren BV. Doorakkeren BV is een samenwerking tussen de uitgevers Derk Haank (voormalig CEO Elsevier en Springer Nature), Cor Jan Willig (oprichter New Skool Media), Luc van Os (CEO Hearst) en Martin Mos (COO Springer Nature). Zij kozen ervoor om de naam Misset Uitgeverij nieuw leven in te blazen.

“We geloven in het belang van vakinformatie nu en in de toekomst. Het agricluster van Misset Uitgeverij beschikt daarbij over een unieke positie en heeft een zeer sterke band met haar doelgroep en kenniscentra.”

Derk Haank

“Supertrots om aan de slag te kunnen met een team dat de meest toonaangevende titels binnen de agrarische sector uitgeeft. Ik kijk uit naar het verkennen van nieuwe activiteiten en samenwerkingen.”

Cor Jan Willig