Wij zijn op zoek naar een:

Online contentspecialist plantaardig

Misset Uitgeverij is ter versterking van de online redacties van Boerderij en Food&Agribusiness op zoek naar een Online contentspecialist plantaardig. Bij deze journalistieke functie past zowel een opleiding journalistiek/mediaredacteur als een agrarische opleiding of achtergrond. Naast vanzelfsprekend een vlotte pen en een gezonde nieuwsgierigheid.

Wat ga je doen?
Het agrarisch landschap verandert, gedreven door klimaatdoelstellingen op Europees en nationaal niveau en de vraag naar duurzamere producten van consumenten. Dit betekent veel voor de hele voedselketen, van boer tot bord. Je richt je op ontwikkelingen door de hele keten rondom de eiwittransitie (minder dierlijke eiwitten naar meer plantaardige eiwitten) en legt uit wat dit betekent voor de verschillende schakels in de keten. Naast een brede blik op relevant nieuws, ontwikkel je een focus op verdiepende thema’s. Je richt je bijvoorbeeld op de teelt van nieuwe eiwitgewassen, consumentenonderzoek en op ontwikkelingen zoals biologische, regeneratieve en circulaire landbouw.

Als Online contentspecialist plantaardig ben je verantwoordelijk voor het volgende:

  • Creëren en publiceren van hoogwaardige content over plantaardige eiwitten en de eiwittransitie.
  • Samenwerken met specialisten om content in diverse formats te produceren, zoals artikelen, infographics en video’s.
  • Analyseren van data om de impact van onze content te meten en strategieën voor contentontwikkeling te verbeteren.
  • Actief betrokken zijn bij onze online community, inclusief interactie met lezers (bijvoorbeeld op LinkedIn).

Als onderdeel van de online redacties werk je zelfstandig, maar ben je wel onderdeel van een team met circa veertig collega-redacteuren, elke met een eigen specialisatie.

Wat kun je?
De ideale kandidaat voor deze functie heeft de volgende kwalificaties:

  • HBO-opleiding of vergelijkbaar werk- en denkniveau, gelieerd aan landbouw en/of media;
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in gesprekken, presentaties als in tekst;
  • Een proactieve, onderzoekende en resultaatgerichte houding;
  • Pré: Kennis van de agrarische sector, de voedingsindustrie of aanverwante markten;
  • Pré: Affiniteit met de eiwittransitie of specifiek de teelt van plantaardige eiwitten.

Je bent een teamspeler en je blijft jezelf ontwikkelen om je comfortabel te voelen in de mediawereld die continu verandert. Je kunt zelfstandig plannen, organiseren en gestructureerd werken om deadlines te halen. Je schrijft soepel en begrijpelijk over onderwerpen die soms best ingewikkeld zijn, en altijd met de doelgroep in het vizier: boeren en professionals in de food- en agribusiness. Binnen de redactie is er ruimte om je te specialiseren in bepaalde vakgebieden en vaardigheden. Van elkaar leren hoort daarbij.
Idealiter heb je kennis van de agrarische sector, de voedingsindustrie of aanverwante markten. Affiniteit met de eiwittransitie of specifiek de teelt van plantaardige eiwitten is een pré.

Wat bieden wij?
We bieden niet alleen een uitdagende en gevarieerde functie, maar ook een inspirerende werkomgeving met volop kansen om te groeien. Gevarieerd is het zeker, de ene dag sta je in de modder op het land, de andere dag werk je op kantoor een artikel uit en de volgende dag sta je te netwerken op ons eigen Eiwittransitie Congres.

We begrijpen dat de balans tussen werk en privé belangrijk is, daarom bieden we je de mogelijkheid om je functie deels vanuit huis te doen en hebben we flexibele werktijden om je te ondersteunen. Ook op het werk is er ruimte voor ontspanning, bijvoorbeeld bij de maandelijkse borrel, bij de pingpong tafel of een gezamenlijke wandeling.

Verder ontvang je bij Misset Uitgeverij een uitstekend salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een ruim aantal vakantiedagen, een laptop en vergoeding voor zakelijk gebruik mobiele telefoon.

Ben je geïnteresseerd?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Chris Polkamp, hoofdredacteur online 0314 35 83 58 of via e-mail: chris.polkamp@misset.com.

Solliciteren?
Heb je interesse om te werken voor de grootste speler in de agrarische mediabranche? Stuur je motivatie en CV naar humanresources@misset.com.

Wij kiezen er bewust voor om de werving zelf te doen. Op acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet gereageerd.

 

Onafhankelijk kennisplatform

Foodagribusiness.nl is het online platform voor food & agribusiness professionals en schrijft over de grote onderwerpen die spelen door de gehele voedselketen. Thema’s als de eiwittransitie (minder dierlijke en meer plantaardige en alternatieve eiwitten), sustainable food (zoals duurzame verpakkingen, verwerken van reststromen tot diervoeding of humane voeding en voedselverspilling), biologisch en gezonde voeding (zoals Nutri-Score).

Food&Agribusiness is sinds 2020 op de markt en is een van de snelst groeiende platforms in de sector.

In 2021 hebben we het Eiwit magazine gelanceerd, een bundeling van nieuws, trends, marktontwikkelingen en interviews over de eiwittransitie.