Ervaren uitgevers met achtergrond in de agrarische sector kopen agricluster

01/01/2019Nieuws, Persberichten

Misset Uitgeverij is een nieuw opgerichte onderneming waarin Doorakkeren BV een meerderheidsbelang en Reed Business BV een minderheidsbelang heeft. Doorakkeren BV is een samenwerking tussen de uitgevers Derk Haank (voormalig CEO Elsevier en Springer Nature), Cor Jan Willig (oprichter New Skool Media), Luc van Os (CEO Hearst) en Martin Mos (COO Springer Nature).

De acquisitie betreft de uitgeefactiviteiten en bijbehorende producten, diensten en evenementen van Boerderij, Boerderij Vandaag, Pluimveehouderij, Groenten & Fruit, Trekker, Traktorpool, Future Farming, All About Feed, Dairy Global, Pig Progress, Poultry World en de sales en marketing activiteiten voor Dacom. Alle betrokken 140 medewerkers treden in dienst bij Misset Uitgeverij BV.

RELX Group en Reed Business BV zijn van mening dat de marktleidende uitgeefactiviteiten van het agrarische media portfolio uit Doetinchem beter passen bij een nieuwe eigenaar met een primaire focus op agri media.

Misset Uitgeverij is voornemens om de huidige activiteiten voort te zetten en nieuwe kansen te ontplooien. Voor Haank en Willig, beiden boerenzoon, heeft de overname ook een persoonlijk tintje.

“We geloven in het belang van vakinformatie nu en in de toekomst. Het agricluster van Misset Uitgeverij beschikt daarbij over een unieke positie en heeft een zeer sterke band met haar doelgroep en kenniscentra.”

Derk Haank

“Supertrots om aan de slag te kunnen gaan met een team dat de meest toonaangevende titels binnen de agrarische sector uitgeeft. Ik kijk uit naar het verkennen van nieuwe activiteiten en samenwerkingen.”

Cor Jan Willig