Excursie Denemarken
4 t/m 6 oktober 2023

Beleef een uniek avontuur in de melkveesector tijdens onze exclusieve excursie naar Denemarken van 4 tot en met 6 oktober. We nemen u mee op een boeiende reis langs agrarische bedrijven die de grenzen verleggen en vooroplopen in innovatie.

Bezoek gerenommeerde agrarische bedrijven in Denemarken

Neem deel aan een geheel ontzorgde, comfortabele reis per bus

Ontdek de mogelijkheden van Denemarken

Reisprogramma

Dag 2 - 5 oktober

Vanaf 06.30 uur kunt u aansluiten bij een uitgebreid ontbijtbuffet. Daarna vertrekken wij naar de Kalundborg voor een bezoek aan de Bovicalc-fabriek waar we een uitgebreide rondleiding volgen. In deze fabriek van Boehringer-Ingelheim worden de producten Bovikalc en Benfital geproduceerd. Bekijk met uw eigen ogen hoe de calciumbolus Bovikalc wordt geproduceerd. Rond 12.30 ontvangt u, onderweg naar locatie twee, een lunch van ons. We verwachten rond 15.30 uur te arriveren bij het bedrijf van Joost Oppers in Sønder Felding. Melkveehouder Joost Oppers is een Nederlandse pionier en een voorbeeld van ondernemerschap. Joost en zijn vrouw zijn in 1997 naar Denemarken verhuisd. Ze kochten in 1998 het bedrijf Søvang met 59 koeien en 56 hectare land. Sindsdien is het bedrijf vertienvoudigd tot de nu 650 koeien. De Oppers hebben nu meerdere boerderijen en zijn een eigen melkhandel en -transport gestart. Daarnaast handelt Joost in landbouwmachines. Rond 17.30 uur vertrekken wij richting het hotel. Om 18.30 uur staat er een diner voor u klaar.


Dag 3 - 6 oktober

Vanaf 06.30 uur kunt u aansluiten bij een uitgebreid ontbijtbuffet in het hotel. Om 07.30 uur vertrekken we richting Odder om een bezoek te brengen aan Vejlskovgaard Mælkeri. Dit bedrijf heeft een opvallende stal met een bijzondere architectuur. Deze stal huisvest ruim 600 koeien. De boerderij is elke dag open voor het publiek en verkoopt melk rechtstreeks vanaf het bedrijf. De eigenaar Claus Fenger is betrokken in de politiek en het Deense landbouwonderzoeksinstituut Seges. Hij is vanuit deze rol bereid om zijn verhaal te vertellen en te discussiëren over elk onderwerp. Vejlskovgaard Mælkeri doet veel om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en probeert een meer ‘groene’ productie en toekomst te creëren.

 
Rond 12.00 uur brengen wij een bezoek aan bedrijf twee van deze dag, namelijk Mosevang Maelk. Daar ontvangt u ook een lunch. Dit bedrijf melkt 1.200 koeien in het zuiden van Denemarken. Vanaf 14.30 uur starten wij aan onze terugreis en maken we in Nordheide een tussenstop. Uiteraard bezoeken wij rond 17.30 uur nog een restaurant voor een diner. Rond 22.00 uur verwachten wij weer in Nederland te zijn.

Inbegrepen

 • Comfortabel busvervoer 
 • tweepersoonskamer met bad of douche en toilet 
 • Halfpension (ontbijt en diner) 
 • Lunch op de heenweg, dag 2 en dag 3 
 • Diner op de laatste dag
 • Reisbescheiden per e-mail

Niet inbegrepen

 • Reisbescheiden per post - €7,50 (per stuk) 
 • Drankjes tijdens de maaltijden en maaltijden anders dan vermeld bij inbegrepen 
 • Verzekeringen 
 • Calamiteitenfonds per boeking -  €2,50
 • Publieksbijdrage SGR per persoon  - €5,00

Alle prijzen zijn excl. BTW.

Prijzen

Melkveehouder

€835,- excl. BTW

Periferie

€910,- excl. BTW

ReisprogrammaPrijzenInbegrepenBoeken

in samenwerking met

Dag 1 - 4 oktober

In de ochtend van 4 oktober vertrekken we rond 07.00 uur vanaf verschillende opstappunten met de bus richting Denemarken. Deze opstappunten worden bepaald aan de hand van de woonplaats van de deelnemers. Na een tussenstop in Wildeshausen  vervolgen we onze reis richting Wahlstedt voor een bezoek aan Gut Hülsenberg. Dit bedrijf staat met zijn duurzaamheidsscore in de top 10 van Arla. Het bedrijf heeft bij zijn ruim 220 koeien een gemiddelde productie van 13.100 kilo melk per koe. Het melkt met vier Lely A5-melkrobots. Gut Hülsenberg blinkt uit in state of the art technology. Het bedrijf is volledig gemoderniseerd en daarom zeker interessant om te bezoeken. Rond 15.00 uur vertrekken wij richting Odense. In deze omgeving overnacht u in een hotel. Om 18.30 uur sluit u aan bij het diner.

Hotels
U overnacht in goed verzorgde hotels op twee verschillende locaties. Deze locaties worden enkele weken voorafgaand aan de excursie bekend gemaakt. Bij deelname ontvangt u hier ook bericht over.

Contact

Heb je vragen over de reis of over je aanmelding? 
Neem dan contact met ons op via aanmeldingen.events@misset.com 

ContactReis boekenReis boeken